Vrijedne članice Udruge Etno fletno dočekale su jutros, i na ovaj Dan grada, na svom “placu pod cirkvom” podno župne crkve svete Anastazije svoje kupce. Kao i uvijek dosad pripremile su samo domaće – od povrtelja, koruznoga kruha, grincajga za juhu, blitve, porog luka, kelja, češnjaka, ljute paprike, rezanaca, jaja, ribane buče, koruznog brašna, preko suhih vrganja do kolača, sve uz široki samoborski osmijeh. Sve to su pripremile vrijedne ruke samoborskih etno-fletnovki. I potražnja je, što je važno, pratila ponudu jer se zna da je domače – domače…
Europski zaštićene samoborske delicije, Samoborska česnofka i Rudarska greblica mogle su su prijepodne kušati na štandu ispred Samoborske banke, a Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga ponudila je, pak, u svojoj Brenti lepezu ili paletu vrhunskih vina svojih članova iz samoborskog vinogorja.