Dan grada Samobora, u subotu, 15. listopada, obilježen je uz bogat i raznovrstan program u jutarnjim i ranim prijepodnevnim satima.
Na Trgu kralja Tomislava i u prilazu njemu, u Kleščićevoj ulici, posjetiteljima su se, u okviru Eno gastro kutka, nudili poznati samoborski proizvodi zaštićeni i na europskoj razini – Rudarska greblica i Samoborski bermet te vina samoborskih vinara i vinogradara, a podno župne crkve svete Anastazije udruga Etno fletno pripremila je “Plac pod cirkvom” s domaćim proizvodima za sve zainteresirane.
Članovi Gljivarske udruge Sunčanica cijelo su prijepodne marljivo pripremali svoj bogati i nadaleko poznati gljivarski kotlić za sve koji su došli i do Trga Matice hrvatske slaviti Dan grada Samobora. Uz to su pripremili i bogatu izložbu šumskog blaga pa se, osim odlične hrane, uživati moglo i u stjecanju novih gljivarskih znanja. U nedjelju će Sunčanica također biti na istom mjestu, ovaj put s novim gljivarskim delicijama za sve posjetitelje.
Na Trgu kod Pošte mjesni odbori, gradske četvrti i udruge i ove su se godine okupila na Festivalu kotlovine. Osjetljivog, ali zahvalnog zadatka isprobavanja samoborske kotlovine danas su se primili Vlado Jajetić, Vlado Hofer i Tomislav Špiček. Iskusna kuharska nepca zabilježila su sve nijanse isprobanih jela, a nakon što su usporedili rezultate i bodovali kotlovinu svakog mjesnog odbora i gradske četvrti, objavili su da su najbolju kotlovinu pripremili kuhari Mjesnog odbora Hrastina, drugo mjesto pripalo je vrsnim kuharima Udruge branitelja 151. samoborske brigade, a treće mjesto osvojili su majstori kotlovine iz Klokočevca.