streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Samoborske gimnastičarke u Selcu

Objavljeno: 16.08.2012.

Kategorija: Gimnastika

Autor: Anja Franić

Pregleda: 738

Komentara: 0

Ispiši


Gimnastičarke GK Samobor odradile su ljetne gimnastičke pripreme u Selcu. Dvadeset gimnastičarki i trenerice Aida Badić i Martina Bublić boravile su u ljetnom gimnastičkom kampu u Selcu u organizaciji GK Sokol iz Karlovca. Pored Samoborki u kampu su sudjelovale gimnastičarke i gimnastičari iz Rijeke, Šibenika, Karlovca, Sinja, Solina, Novog Zagreba, Požege, Kaštela i Varaždina. Dio gimnastičarki (uglavnom onih najmlađih) prvi put je bio na gimnastičkim pripremama. Pet dana prilično naporno trenirale su Petra Frankić, Ana Maria Klasan, Helena Kirschenheuter, Ena Bašić, Stella i Heidi Peucelle, Tamara Regović, Mia Šaban, Maja Pleško, Jesen Kovaček, Lucija Nemanić. Desetodnevne pripreme odradile su natjecateljice B i A programa Lucija Kirschenheuter, Paula Stier, Dora Živković, Ema i Sara Mihelić te rekreativke Lucija i Iva Biloš i Anja Mervar, a našem se klubu pridružila i Tina Zelčić (članica ZTD-a Hrvatski Sokol).

Po prvi put su pripreme naših gimnastičarki održane u Selcu zbog boljih uvjeta za treniranje (godinama do sad ljetne su se pripreme odrađivale na Silbi). Sve sprave su postavljene pod veliki šator, a osim standardnih sprava (preskoka, ruča, grede i tla) bili su postavljeni veliki trambulin i staza na napuhavanje. Gimnastičarke su bile oduševljene tom stazom (koju bi u nedostatku jame rado imale i u samoborskoj dvorani, jer omogućava izvođenje teških akrobatskih elemenata) te su po prvi put izvedene i šraube, pružena salta i kombinacije težih akrobatskih elemenata.

Treniralo se 3x dnevno, a radni je dan počinjao buđenjem u 7 sati i postrojavanjem. Nastavilo se s trčanjem i plivanjem. Nakon doručka odradio se drugi trening u trajanju od 2 sata, zatim malo kupanja. Poslije ručka i obaveznog odmora u najvrućem dijelu dana gimnastičarke su odrađivale i treći, popodnevni trening.

Nakon napornih treninga slijedilo je opuštanje; izbor za Miss - naša Lucija Biloš je bila 2. pratilja, igre bez granica, maškare, disco….a bio je tu izlet brodom na otok Krk i uživancija na pješčanoj plaži Sv. Marak.

Tijekom priprema održana je i gimnastička akademija na kojoj je svaki klub prezentirao svoj rad kroz vježbe na spravama, a za kraj sve su sudionice izvele zajedničku koreografiju (naučenu u Tirreniji) pod vodstvom Aide Badić i Martine Bublić koju su uvježbavale za sve vrijeme priprema.

U sklopu kampa održan je i trenerski seminar na kojem su i naše trenerice održale jedno teorijsko predavanje i 2 treninga na kojima su prezentirale novostečena znanja iz Tirrenije. Polaznici su bili i više nego zadovoljni o čemu govore i pozivi za sličnim treninzima/predavanjima koje bi naše trenerice održale po klubovima u Hrvatskoj.

Službeno su pozvane u GK Kaštela da održe treninge ponajprije baleta i gimnastičkih skokova. Cilj njihova odlaska je razmjena iskustava među trenerima, detaljnije upoznavanje s informacijama sa seminara u Tireniji, savjeti i pomoć pri učenju nekih elemenata, posebno skokova i općenito držanja tijela te pomoć pri stvaranju koreografije za vježbu na tlu kao i druženje te suradnja među klubovima.VEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 0


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković