streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Faros slavi Svetog Roka

Objavljeno: 16.08.2012.

Kategorija: Događanja, Život

Autor: Mislav Maroević

Pregleda: 265

Komentara: 0

Ispiši


Drevni Faros, utemeljen u 4. stoljeću prije Krista, danas slavi Dan grada, i svog zaštitnika Svetog Roka. Gradu prijatelju u posjet je po tradiciji otišla i delegacija Samobora predvođena gradonačelnikom Krešom Beljakom.

Svečanoj sjednici održanoj u kazališnoj dvorani pored Gradske vijećnice nazočio je i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, koji se već nekoliko dana odmara u Hvaru. U kraćem govoru premijer je naglasio da se na otocima živi puno složenije ali bolje nego na kopnu, te da su boduli posebna vrsta. Otočani moraju biti nositelji novih ideja, kazao je Milanović, a Vlada ima zadatak ukloniti barijere koje priječe njihovu realizaciju.

Prema Milanovićevim riječima Hrvatska ima najviše šansi u turizmu, poljoprivredu, razvoju luka i energetici, a najjači su nam aduti znanje, pamet i tehnologija. Starograđanima je premijer obećao da će standard života na Hvaru biti sukladan razvijenim europskim zemljama, no nije rekao u kojem roku to očekuje.

U nastavku proslave slijedi svečana sveta misa ispred crkve Svetog Petra, a potom i tradicionalna procesija gradom s kipom Svetog Roka. Nakon velikog vatrometa kojim stanovnike i goste Farosa časti samoborska Mirnovec pirotehnika, uslijedit će i koncert Soulfingersa na Trgu Tvrdalj, ispred drevnog Hektorovićevog dvorca.

Građanima Starog Grada, grada prijatelja Samobora, redakcija Happy radija čestita njihov dan, i želi svako dobro.KOMENTARA: 0


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković