streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Biciklom do Londona | 32. dan | Addendum | London - Chertsey

Objavljeno: 3.08.2012.

Kategorija: Biciklom do Londona, Foto galerije

Autor: Hrvoje Vešligaj

Pregleda: 626

Komentara: 0

Ispiši


Biciklom do Londona | piše: Hrvoje Vešligaj

Preko mosta, dalje od gužve. Jurimo u nekom odokativnom smjeru, metoda prst / palac, tamo negdje jugoistočno moramo ići, doći ćemo do tih „kamenja“ nekak. Prvo riješiti ljudske porive, žeđ! Grebe nas grlo još od podne, neki pub ne gine. Prvi sa prikladnom terasom i hladom, vani je vruće, asfalt isijava. Pivu, nek je domaća, hladna i točena, drugo nije bitno.

Sjedam za stol, blejim u mapu a Željko se vraća sa 2 Staropramena, wtf? Uz njega imaju još točeni Guiness i neko nepoznato. Crno nećemo, to radije za kraj puta jer imamo još za pedalirat. Cilj je izaći iz Londonskog „kruga“ i vreve te naći smještaj, kamp ili hostel, može i „divljak“.

Idemo dalje kroz razne kvartove, malo lijevo, malo desno. Pokušavamo loviti neke sporedne ceste, no bez obzira na sve promet ne jenjava. Wibledon nam je sa lijeva, držimo pravac Kingston upon Thames. Nema razlike, sve je naselje i vreva, to je sve dio urbanog Londona i tako još kilometrima. Tamo negdje u Sunbury-u nailazimo na prvu lokalnu cestu, između 2 rezervoara – spremišta / crpilišta pitke vode. Buka jenjava, otvaraju se kanali Temze pred nama, plutajuće kućice na njemu.

Dobivamo informaciju za kamp u Chertsey-u, to nam je malo desno, srećom nemamo gps da poslije gledamo krivulju kuda smo sve „kratilI“ put. Topla ljetna večer, kao da nam je pao kamen sa leđa, ne neka obaveza ili teret puta već olakšanje. Noge su ponovno lagane a želja za ići dalje je tu.

Dolazimo pred Cherstey i kamp, gotovo je 20h, idemo ipak na ziher, znamo da je iza ograde tuš i pošišana trava. Skromna večera, neki sendvič i pola litre mlijeka što dijelimo, dovoljno nam je. Većinu puta smo ionako predobro jeli, red je da malo „postimo“.

Kafić do kampa, ima internet, naručujem čaj a konobar pita koji. Ja njemu: „čaj“. Konobarica do njega u smijeh, a konobar odgovara da imaju preko 100 vrsta čaja, dali može neki „everyday tea“, odgovaram potvrdno. A jesam seljak mislim si, njima je tu čaj tradicija još će misliti da se sprdam sa njima. Dobio sam cijelu tacnu, pola litre čaja, mlijeka, izgleda kao doručak. Ukusan je, paše i sa mlijekom, ovo bi mi moglo lagano ući u naviku. Žac ide na ziher – cappuchino, ili u prijevodu „pol kile Guinessa“.

Gledamo moguće opcije do Stonehenge-a, samo da nismo na glavnim cestama, makar nam put bio znatno duži. Imamo 5 dana do avijona za nazad te dovoljno vremena da se sa ekipom družimo u Londonu. U krpe, ne znamo što nas sutra ćeka, a niti točno gdje, a to otvara nova čula. Neka nas vodi intuicija, ona je točnija i od najboljeg gps-a...

Ruta: odokativno, na divlje: Westminster, preko mosta pa desno, iznad Wimbledona, Kingston upon Thames, Sunbury, pa nekak okolno na ChertseyVEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 0

IgoMat - Roštilj

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (01/01/1970)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković