streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Biciklom do Londona | 21. dan | Basel - Rhinau

Objavljeno: 20.07.2012.

Kategorija: Biciklom do Londona, Foto galerije

Autor: Hrvoje Vešligaj

Pregleda: 648

Komentara: 0

Ispiši


Biciklom do Londona | piše: Hrvoje Vešligaj

Napuštamo Basel, te uz rijeku Rajnu nastavljamo prema sjeveru, sad možemo reći da smo zapravo krenuli prema Londonu jer je većina puta do sada bila uokolo :) Nasip uz Rajnu, vozimo se po Njemačkoj strani, sa lijeve nam je Francuska gdje ćemo kasnije prijeći.

Pauza i kava u izletištu pored rijeke, ponovno prijatelji Makedonci, specijalizirali se u ugostiteljstvu. Zadovoljni su, gosti su im uz Nijemce, Švicarci i Francuzi, tu i tamo zaluta koji Talijan kažu. Nastavak po nasipu, kako je bila kiša tokom dana, podloga je mokra, zaprljali smo bicikle i opremu, biti će potrebno čišćenje. Ovo je prvi dan na cijelom putu da se cijelo vrijeme vozimo po nasipu te nemamo nikakvih mjestašca i lokaliteta uz put. Nakon 50ak km prelazimo mostom na Francusku stranu, i oko 25 km vozimo kroz drvorede, tipično za ove krajeve. Problem je jedino što je krajolik copy/paste pa je pomalo monotono, stoga i manje slika nego uobičajeno :)

Gotovo cijelim putem tmurni oblaci uz laganu kišu, dolazimo u kamp, raspremamo šatore te nakon večere izlazi sunce. Micek nam je zakuhao malo rakije sa karamelom, to nas je samo potaknulo da krenemo sa snimanjem za "Moloko" tv reklamu, čiji scenarij već 2 dana gruntamo :) Snimanje je manji dio posla, za produkciju ćete se trebati malo strpiti.

Nažalost opet nema interneta, je da je kamp u nekom selu, ali ono. Ili za napredak ne treba stalan pristup internetu ili je to iznad standarda EU? Nije da mi je net nužan, više mi je zbog ekipe koja nas prati i čeka da pošaljemo slike.

Makar je danas bilo manje kilometara od prosjeka, već oko 22h se povlačimo u šatore. Pripremili smo svečanu odoru - čiste dresove koje inače ne nosimo, čuvamo za posebne prilike koja će biti sutra. Prijem u našoj ambasadi, zajednički ručak te doček kod dogradonačelnice Strasbourga. Najavila se i engleska ambasadorica, a najviše se veselimo nekom od domaćih specijaliteta - proizvoda koje bi mogli dobiti kod "naših". Sjetim se odmah proizvoda od Kraša, "turske" kave...

Treći tjedan na putu, kilometre ne brojim, Barba kasni sa statistikom, no nije bitno. Duh puta je u nama, a mi kao vjetar, nigdje se ne zadržavano dugo... Ili kako bi rekao Hrvoje Ivančić, nismo nigdje dovoljno dugo da pustimo korijene :)


Rutu možete pogledati ovdje.VEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 0


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković