streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Osniva se Obiteljski centar Zagrebačke županije

Objavljeno: 19.07.2012.

Kategorija: Samobor, Županija

Autor: Valentina Čebušnik Dorotić

Pregleda: 784

Komentara: 0

Ispiši


U Samoboru će se osnovati Obiteljski centar Zagrebačke županije, zaključak je to s održanog sastanka između predstavnika Zagrebačke županije i Grada Samobora koji se održao u ponedjeljak, 16. srpnja, u prostorijama gradske uprave.
 
Ispred Grada Samobora sastanku su nazočili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Marica Jelenić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, razvoj i upravljanje imovinom Mario Anušić te Marijan Kižlin i Renata Kenda ispred Upravnog odjela za društvene djelatnosti. U ime Zagrebačke županije sastanku je nazočila pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak.
 
Naime, Zagrebačka županija jedna je od četiri županije koja nema osnovan Obiteljski centar na svom području, a čijim bi se osnivanjem riješila pitanja iz područja socijalne skrbi koji su od posebnog interesa za lokalnu i regionalnu zajednicu te dala potpora obiteljima i drugim socijalno osjetljivim osobama.
 
Za potrebe centra uredit će se objekt na prostoru bivše vojarne Taborec, a koji se sastoji od poslovnih prostorija u prizemlju i katu, ukupne površine 613,82m2. Radi se o zgradi bivše ambulante koju je potrebno adaptirati i urediti u skladu s Pravilnikom o uvjetima glede prostora, opreme i potrebnih stručnih i drugih radnika obiteljskog centra i podružnica obiteljskog centra te uvjetima i načinu pružanja usluga.
 
S obzirom da Centar za socijalnu skrb Samobor radi u neadekvatnim prostornim uvjetima prijedlog je Grada Samobora da se dio objekta namijenjen Obiteljskom centru preuredi za potrebe Centra za socijalnu skrb. Nešto ranije provedeni su načelni razgovori s privremenom ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Samobor Natašom Koražija, o čemu je izvijestila Ministarstvo socijalne politike i mladih.
 
U sljedećih mjesec dana očekuje se sazivanje sastanka na kojemu se očekuju, osim odgovornih osoba Zagrebačke županije i Grada Samobora, i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, a kako bi se dogovorili daljnji koraci poradi što skorijeg osnivanja i početka rada Obiteljskog centra.VEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 0


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković