streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Upravu DIV-a optužnica neće spriječiti u ozdravljenju Brodosplita

Objavljeno: 17.07.2012.

Kategorija: Samobor, Život

Autor: Anja Franić

Pregleda: 554

Komentara: 0

Ispiši


Protiv Tomislava Debeljaka, vlasnika samoborskog DIV-a i nesuđenog kupca splitskog škvera, Državno odvjetništvo je podignulo optužnicu. Terete ga da je od 2007. do konca 2009. godine, kao vlasnik i direktor kninskog Tvika, u nakani da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa, za dio radničkih plaća naložio računovodstvu da se isplate neistinito evidentiraju kao troškovi terenskog rada, a ne plaća, premda je znao da zaposlenici nisu upućivani na terenski rad, niti su obavljali poslove montaže koji bi zahtijevali rad na terenu.

Tako je za Tvik, na štetu državnog proračuna, pribavio imovinsku korist od 3,59 milijuna kuna. Na vijest o o podizanju optužnice protiv Tomislava Debeljaka kao direktora i vlasnika poduzeća PTC Krka Knin d.o.o., a u vezi s kupnjom dionica Brodosplit d.d. kao jedinog ponuđača, reagirali su u grupi DIV. U njihovom priopćenju piše sljedeće:

"Iako DORH nije objavio identitet osobe protiv koje je podignuta optužnica, istaknuta je pretpostavka da se radi o gosp.Debeljaku kao direktoru i vlasniku poduzeća PTC Krka Knin d.o.o. sa sjedištem u Kninu. Činjenica da smo saznali iz medija za podizanje optužnice, kao i njen kratak opis ne ostavlja nam mogućnost za šire komentare, no svakako je važno u kontekstu ponude DIV d.o.o. za kupnju dionica Brodosplit d.d. kao jedinog ponuđača ovdje iznijeti slijedeće:

1. Poduzeće DIV d.o.o. je kao jedini zainteresirani ispunio sve tražene uvjete u natječaju koji je otvoren već više od dvije godine, kako od strane Prodavatelja, tako i strane Europske komisije.

2. Odlukom Vlade RH sa 17-te sjednice 22.03.2012. god. o prihvaćanju naše ponude, otvoren je proces izrade Ugovora o kupnji i prijenosu dionica o kojem Vlada tek treba donijeti svoju odluku o prihvaćanju, a što se očekivalo vrlo skoro.

Ne želeći vjerovati da objava ove vijesti ima veze s trenutkom neposredno pred donošenje Odluke Vlade RH, očekujemo okončanje procesa prihvaćanjem prijedloga Ugovora, a sve u cilju spašavanja Brodosplit d.d., te njegovog uspješnog restrukturiranja što smo si zacrtali kao jedini cilj.

Što se tiče DORH-ove optužnice, a koja se vezuje uz gosp. Debeljaka, vjerujemo u hrvatsko pravosuđe, državne institucije u interesu nam je i nadamo se da će se postupak utvrđivanja odgovornosti što prije provesti kako bi se izbjegle daljnje špekulacije u medijima i javnosti. Upravu DIV-a to neće spriječiti u ozdravljenju Brodosplita na zadovoljstvo države i svih građana Hrvatske" – piše u priopćenju DIV grupe.KOMENTARA: 0

IgoMat - Roštilj

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (01/01/1970)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković