streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Izmjene Statuta i proračuna obilježile sjednicu Gradskoga vijeća

Objavljeno: 17.07.2012.

Kategorija: Izdvajamo

Autor: Valentina Čebušnik Dorotić

Pregleda: 705

Komentara: 3

Ispiši


Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, prije ljetne stanke, održanoj 16. srpnja, samoborski su gradski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o osnivanju samoborskog trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja. Ukoliko Grad dobije suglasnost nadležnog Ministarstva, ubuduće, o vodnim pitanjima u našem Gradu neće brinuti zagrebački Holding i gradski Komunalac, nego samostalno, gradsko trgovačko društvo.

Također, po hitnom je postupku na dnevni red uvršten rebalans proračuna. Pročelnik za financije i gospodarstvo, Željko Radovanić razjasnio je da je to potrebno zbog osiguranja potrebnih sredstava za izgradnju vrtića na području bivše vojarne te sufinanciranja izrade projekta podvožnjaka Bobovica, a istom odlukom vrtić u Bregani, pričekat će najavljenu dogradnju pa će se ove godine ići samo u projektiranje, dok bi konkretni radovi trebali početi naredne godine, a financirat će ih se, kao i u slučaju vrtića u bivšoj vojarni, kroz kreditno zaduženje. Naravno, ukoliko Ministarstvo financija dozvoli Gradu da se kreditno zaduži, jer još treba zatražiti njihovo odobrenje. Gradski proračun sada iznosi 196 milijuna kuna, odnosno 1,5 milijuna kuna manje u odnosu na prvi rebalans.

Nadalje, vijećnici su većinom glasova prihvatili izmjene Statuta Grada Samobora kojima dio ulica rubnog dijela Južnog naselja prelazi u gradsku četvrt Podložnica. Također, novim se Statutom regulira granica Giznika i Mjesnog dobora Mala Rakovica te prihvaća inicijativa za izdvajanjem Breganice i Višnjevca Podvrškog iz Grdanjaca i formiranja novog mjesnog odbora koji se sastoji od ta dva naselja.

Od ostalih točaka izdvojimo i da su vijećnici bez rasprave prihvatili odluke o preuzimanju održavanja bivših županijskih i lokalnih cesta od strane Komunalca s 1. kolovoza te dopuna odluke o poticajima u malom gospodarstvu kojom se poslodavcima nepovratno daje 5 tisuća kuna za svakog novozaposlenog kojeg budu držali na punom radnom vremenu najmanje godinu dana, a za što je ukupno u proračunu osigurano 120 tisuća kuna.

***


Aktualni sat započeo je primjedbama nekolicine vijećnika koji su upozorili da na vrijeme ne dobivaju pisane odgovore na postavljena pitanja te zatražili da odgovori budu brži i ažurniji.

Tomislav Masten, HDZ pitao je li Grad podigao tužbu protiv odgovornih osoba u zagrebačkoj Vodoopskrbi i odvodnji zbog nenamjenskog trošenja sredstava, kao što je bilo najavljivano, a zatražio je i da mu se dostavi popis projekata koje je PCS prijavio za financiranje iz fondova EU-a te izračun troškova za plaće i doprinose zaposlenika u PCS-u. Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec odgovorio je da Grad Samobor nije podigao tužbu, jer je Vodoopskrba i odvodnja, u međuvremenu, počela realizirati zaostale projekte iz 2011. i 2012. godine na što je Masten reagirao izjavom da je to primjer čistog politikanstva.

Vinka Kovačića, SDP zanimalo je kada će se sanirati prekopi u Jelačićevoj ulici od stadiona prema Bregani te hoće li se postaviti uspornici kod križanja Voćarske i Hebrangove ulice, na što je Stanec odgovorio da će se dio Ulice Josipa Jelačića potpuno sanirati kada se riješe svi vodovodni priključci, čija je izrada u tijeku, a rekao je da je u planu izrada uspornika.

Martina Tkalec iz HNS-a zatražila je postavljanje usporednika u Jelačićevoj ulici u zoni križanja s ulicama u Cvjetnom naselju te da se učenicima omogući kupnja pokaza po povoljnijim osnovama i tijekom ljeta kako bi mogli odlaziti na Odmorko. Zamjenik gradonačelnika odgovorio je da će gradske službe razmotriti prijedlog da se uspornici postave te da je s koncesionarima postignut načelni dogovor da učenici pokaz za ljetne mjesece kupuju po istim uvjetima kao i tijekom školske godine, no nije definirao od kada.VEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 3

BIRTIJA TIN, SVE ZNA, SVE ČUJE
22 Jul 2012 - 19:19

čudno da se niš ne spominje turistička zajednica koja se nije pomakla sa mjesta, tjela još nema , a ja dalje uplačujem članarinu. direktorica koja to nije se brčka na Jadranu, gradonačelnik koji je predsjednik tz isto, a mi čekamo nadzor da tu napravi reda.

Tomo
18 Jul 2012 - 00:28

Šteta kaj nije Makarun predlagal da se šetnica zove Šetnica Ilirskog pokreta umjesto naziva kojeg ima sad.Valjda se Tuđman po toj ruti puno našetaval pa se morala tako nazvat.

Pedro
17 Jul 2012 - 19:19

Pa otkud sada rebalans, a do jučer taj isti Radovanić tvrdi kako je punjenje proračuna fantastićno i iznad svih očekivanja?


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković