streaming
ghg hpfi hpgiuh fpihwipfh pwfh phiu

Pjesnici se 23. put okupili u Samoboru

Objavljeno: 4.06.2012.

Kategorija: Kultura, Samobor

Autor: Anja Franić

Pregleda: 763

Komentara: 1

Ispiši


Večer hrvatske ljubavne poezije “ Vrazova Ljubica“ i ove je godine u naš grad privukla brojne pjesnike. Njih oko 50, po 23. put okupilo su u subotu, 2. lipnja, kako bi svojim stihovima oživjeli sjećanje na Ljubicu Cantilly, muzu ilirskog poete Stanka Vraza.

Uoči čitanja poezije pjesnici su se tradicionalno okupili na Ljubičinom grobu, kraj župne crkve, gdje su položili ruže, a dobrodošlicu im je poželjela Vesna Burić iz Pučkog otvorenog učilišta, koje organizira ovu pjesničku manifestaciju.

Na zidu hrvatskih pjesnika povodom ovogodišnjih susreta postavljena je ploča sa stihovima Stijepe Mijovića Kočana.

Osim na Ljubičin grob pjesnici su položili cvijeće i minutom šutnje odali počast palim braniteljima u Parku domovinske zahvalnosti, a potom su se uputili prema Gradskoj vijećnici gdje ih je primio i dobrodošlicu im zaželio zamjenik gradonačelnika, Hrvoje Frankić.

Nakon druženja u Gradskoj vijećnici, u Galeriji Prica uslijedilo je čitanje ljubavnih stihova i predstavljanje 22. zbirke pjesama Ljubica 2011. Pjesnici, među kojima su bili i Joža Prudeus, začetnik susreta, Pajo Kanižaj, Mladen Kušec i brojni drugi, još jednom su potvrdili da rado dolaze na „Vrazovu Ljubicu“ te da im inspiracije ne manjka. Sve pročitane pjesme bit će sažete u idućoj zbirki pjesma hrvatske ljubavne poezije.

Ova pjesnička manifestacija specifična je i po tome što okuplja pjesnike iz udruge „Jutro poezije“, Društva hrvatskih književnika te Hrvatskog društva pisaca. Dodajmo ovome da su susretu nazočili i Franc Strašek, zamjenik predsjednika Vijeća Slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba te Mira Bahun, članica Vijeća.VEZANI ČLANCI

KOMENTARA: 1

kultura
4 Jun 2012 - 10:07

ovo zakrivanje slike je stvarno stručno napravljeno


KOMENTIRAJ

Samoborska šunka - IgoMat

Skylab oglasime.hr

Biber Dijamant Gerard crijep

Glasmaher Optika

Zoo Vili

SAMOBOR UŽIVO

Webcam 

Live

FACEBOOK stranica RADIO SAMOBORAVREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza

Poslušaj vremensku prognozu od (11/02/2014)

RADIO SAMOBOR - POSLUŠAJTE

Happy Hour

Ritam grada

Hitac

Country Time

Dvadesetica

Želje, čestitke i pozdravi

Evergreen music

RADIO SAMOBOR - Partneri:

Samoborski sportski savez

Sportske novosti

Terrakom

Hostel Samobor

Medičarna Oslaković