Željko Stanec – HSS-ov kaandidat za gradonačelnika Samobora

16. rujna 2020.
Komentari isključeni
1.461 Pregleda

Kandidat samoborskog HSS-a za novog gradonačelnika Samobora na sljedećim lokalnim izborima bit će sadašnji zamjenik gradonačelnika i predsjednik stranke u Samoboru, Željko Stanec. O tome su javnost na današnjoj konferenciji za medije u parku iza Samoborskog muzeja izvijestili aktualni gradonačelnik i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak i gradonačelnički kandidat Željko Stanec.

Takvu odluku jednoglasno je jučer podržao Odbor Gradske organizacije HSS-a – uvodno je rekao tajnik gradske stranačke organizacije Daniel Cvetković.

Željko Stanec je rekao da će HSS nastaviti smjerom kojim ide već 12 uzastopnih godina i izrazio nadu da će to poduprijeti i SDP kao dugogodišnji koalicijski partner HSS-a na lokalnoj razini. -Zajedničkim programima već smo se dokazali u Samoboru – rekao je Stanec i dodao da Samobor vidi u regionalnom širenju prema drugim gradovima u okruženju, u prvom redu prema Zagrebu, pa Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, općinama Stupnik i Klinča Sela i prekogranično prema Občini Brežice u smislu suradnje na europskim projektima. Kao prioritete još je naveo daljnji razvoj osnovnog obrazovanja u Samoboru, projekt visokoškolskog obrazovanja, rješavanje pitanja gospodarenja otpadom te u suradnji s drugim jedinicama lokalne i regionalne samouprave rješavanje pitanja besplatnog javnog prijevoza za građane.

Krešo Beljak je zahvalio građanima Samobora na svim mu dosad iskazanim povjerenjima kod svih izbora, lokalnih, državnih i europskih, rekao je da se ne povlači zato što je bolestan jer je zdrav i u punoj snazi, pa će i dalje raditi u Hrvatskom saboru kao zastupnik. -Nisam od političara koji misli da bi trebali biti vječni gradonačelnici i načelnici, odnosno šerifi u svojim sredinama, takvih je jako puno, a najbolji primjer za to je aktualni zagrebački gradonačelnik – rekao je Beljak i dodao da su tri mandata puno kad se želi kvalitetno voditi grad poput Samobora što iziskuje 10 do 12 sata neprekidnog rada dnevno.

-Samobor je ovakav kakav je zato što ima višestoljenu tradiciju i uspješan je zbog vrijednih i marljivih poduzetnika koji vole svoj grad, a ne zbog aktualne vlasti i u tom smislu neće se ništa bitno promijeniti, odnosno mijenjat će se na bolje jer će Željko Stanec biti bolji gradonačelnik od mene – rekao je Beljak i obrazložio da je Stanec samozatajan i smireniji i da će lakše ostvariti suradnju s drugima, kojima se on kao predsjednik HSS-a u svom političkom angažmanu morao zamjeriti, a zbog čega neki projekti u Samoboru nisu mogli biti ostvareni jer je o tome, iako se radilo o europskim fondovima, odlučivala aktualna hrvatska politika.

-Dobar šef je onaj koji šuti i podređene kažnjava kad naprave kakvu nepodopštinu, a ja sam ih kažnjavao tako da sam se na njih izderao, pa im se drugi dan ispričavao, a oni su shvatili da im se osim toga ništa neće dogoditi i zato će Željko Stanec u tom segmentu posao gradonačelnika raditi bolje od mene – ustvrdio je Krešo Beljak. Za Staneca je još dodao da je puno bolji organizator, da je puno toga osmislio u proteklih 12 godina, da je tehničke struke i da se bolje razumije u komunalne djelatnosti koje su prioritet mnogim građanima. -SDP-ova strana u koaliciji bila je, pak, usmjerena na društvene djelatnosti i to je dobro funkcioniralo, pa zato očekujem da će dosadašnji koalicijski partner, s kojim se dosad sve dogovaralo bez ucjena i svađa, prepoznati nastavak dosadašnjeg programa i da će sadašnja koalicija u koju su dobro došli svi osim HDZ-a i dalje funkcionirati – zaključio je Krešo Beljak.

Svoju osobnu političku karijeru Krešo Beljak nastavit će kao predsjednik HSS-a i saborski zastupnik.

Više o ovoj konferenciji za medije poslušajte u 17 sati u Ritmu grada.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.