Zaprašivanje komaraca u Svetoj Nedelji

15. rujna 2020.
Komentari isključeni
147 Pregleda

Sutra rano ujutro, između 4 i 6 sati, tvrtka ID EKO iz Zagreba provodit će na području Svete Nedelje posljednju ovogodišnju mjeru suzbijanja komaraca. Adulticidno tretiranje obavit će se zaprašivanjem sa zemlje na javnim površinama, u zonama potoka, kanala i jezera te drvoreda i parkova. Lokacije su Ratkajev potok, potoci Gušti Raj, Rakovica, Srebrnjak, Velika Sjenokoša i Strmec, kanal Kerestinec, poprečni kanal Sveta Nedelja-jezero Kerestinec te jezera Rakitje, Orešje, Strmec i Kipišće.

Pčelare koji imaju košnice na području na kojem se planira prevesti tretman suzbijanja komaraca, moli se da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoje pčele. Građane se, pak, moli, da se ne zadržavaju bez potrebe na otvorenom u vrijeme i na mjestu zaprašivanja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.