U Svetoj Nedelji 60 novih krvnih doza

14. rujna 2020.
Komentari isključeni
131 Pregleda

Redovitu akciju prikupljanja krvi na svetonedeljskom području, koja se održava svaka tri mjeseca, samoborski Crveni križ organizirao je u petak, 11. rujna. U Sportskom centru Sveta Nedelja odazvalo joj se 68 dobrovoljnih darivatelja krvi, 55 muškaraca, među kojima i četiri nova darivatelja te 13 žena. Prikupljeno je 60 doza krvi.

Zbog povećanih potreba za krvnim pripravcima, a smanjenih zaliha krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor danas, u ponedjeljak, 14. rujna, priređuje izvanrednu akciju prikupljanja, od 14 do 17 sati u novouređenom prostoru u Ulici Ilirskog pokreta, odnosno nekadašnjem Mikrodomu. Svim dobrovoljnim darivateljima krvi, koji se budu mogli odazvati ovoj akciji, to će biti prilika da vide preuređeni prostor Crvenog križa u kojem će se od sljedeće godine, uz razne druge aktivnosti, odvijati i sve samoborske akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.