Popularne operne arije i narodne popijevke

14. rujna 2020.
Komentari isključeni
286 Pregleda

U sklopu Međunarodne ljetne škole Youngmasters, koju organizira samoborski Mali muzički atelje, ove godine u naš grad stiglo je 13 mladih budućih opernih pjevača iz Hrvatske i Slovenije. Nakon majstorskog tečaja pjevanja pod vodstvom ugledne bečke profesorice Claudije Visce, na kojemu su se uvježbavale skladbe hrvatskih skladatelja, održana su i dva koncerta, Twilight Concert u parku kod Samoborskog muzeja te sinoćnji završni Grand Concert u Galeriji Prica.

Nastupili su sopranistice Tea Zec, Patrizia Žudetić, Barbara Pijetlović, Antonija Žarković, Karla Mazzarolli, Josipa Bilić, Anja Papa, Mila Ždero, Maja Sremec, mezzosopranistice Maša Ciglenečki i Katarina Tomaš, tenor Matej Predojević Petrić i bariton Marko Erzar. U prvom dijelu sinoćnjeg koncerta mladi pjevači predstavili su se izvedbama opernih arija i popijevki te obradama narodnih pjesama svjetski poznatih skladatelja, a drugi je dio bio posvećen hrvatskim skladateljima. Glazbena pratnja mladim pjevačima bili su Ivan Pernicki na klaviru i Marta Faullend Heferer na gitari.

Sve okupljene pozdravila je osnivačica Malog muzičkog ateljea Vesna Faullend Heferer, zahvalila pritom profesorici Visci na suradnji, a predsjedniku Gradskog vijeća Samobora Miranu Šoiću, zamjeniku župana Hrvoju Frankiću, ravnateljici Glazbene škole Ferdo Livadić Zdenki Merčep i voditelju Službe za izvedbene i vizualne umjetnosti pri Ministarstvu kulture i medija Ivanu Beteu na potpori ovom projektu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.