Besplatni pregledi kože

14. rujna 2020.
Komentari isključeni
459 Pregleda

Nastavlja se provođenje preventivnog program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože u Ljekarnama Zagrebačke županije. Program koji financira Zagrebačka županija će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema utvrđenom rasporedu i uz obaveznu telefonsku rezervaciju termina.

U Ljekarnama Zagrebačke županije u Samoboru, na Trgu kralja Tomislava 11, besplatni pregledi će se obavljati 22. rujna, a u Gajevoj ulici 37, 7. listopada. Brojevi na koji se možete predbilježiti za besplatan pregled su 3360 217 ( Ljekarna Zagrebačke županije na Trgu kralja Tomislava 11) i 3363 262
(Ljekarna Zagrebačke županije u Gajevoj ulici 37).

Ovaj program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu za redom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledano je 3.441 osoba.
Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.
 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.