Umjetničko preispitivanje svakodnevnih emocija

12. rujna 2020.
Komentari isključeni
216 Pregleda

Umjetnička “Preispitivanja” troje mladih autora, Marine Krištofić Marinksy, Ive Čukelj i Luke Paceka, mogu se od sinoć doživjeti u Art roomu Bunkera, na izložbi koja nosi takav naziv, a sugerira autorske doživljaje svakodnevice i emocija kojima je ona prožeta.

Marina Krištofić Marinksy u ovaj izložbeni salon prinijela je naizgled jednostavne i često zaboravne prizore koje možemo vidjeti u svijetu oko sebe, pa ih kroz razne slikarske i crtačke tehnike predstavlja na ovoj izložbi. Odlikuje ih zaigranost u pristupu stvaranja i propitivanje društvenih normi i međuljudskih odnosa.

Iva Čukelj predstavlja se knjigom ilustracija kojima bilježi emocije koje proživljava dok počinje stvarati svoje radove. Projekt koji predstavlja nazvala je “Osjećaji suočavanja”, koji su prožeti strahovima i sumnjama, a u art booku izražava ih ilustracijom i tipografijom, malih dimenzija, ali velikih dojmova.

Luka Pacek na izložbu je donio svoje skulpture “Sretan put”, “Prolaz” i “Crtež u prostoru”. Prvo djelo posvećeno je dragom mu prijatelju, njime mu daje podršku u okretanju nove stranice u životu, pa time skulptura izrađena od kaširanog papira i led traka postaje i purukom. Drugo djelo od drva i silikona simbolizira vrijeme razvoja autora kao umjetnika, a treće je hommage prirodi i vatrogascima.

Uz autore, ovo stvaralaštvo je predstavila stručna suradnica u Galeriji Prica, Iva Gamilec. Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Samobora, Miran Šoić, a svi koji nisu stigli na otvorenje, u Centru za mlade mogu je pogledati do 25. listopada.

Više o ovoj izložbi i njezinim autorima moći ćete doznati u našoj emisiji Kultivator, u ponedjeljak, 14. rujna od 14 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.