Otvorenje nove izložbene sezone 1. rujna

29. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
249 Pregleda

U utorak, 1. rujna počinje nova izložbena sezona u Samoboru i to otvorenjem izložbe iz Zbirke Šetin u organizaciji Zaklade Zlatko i Vesna Prica. Izložba umjetničkih slika bit će postavljena u maloj dvorani Galerije Prica, a otvorenje je u 18 sati i 30 minuta.

Zbirka umjetnina Damira Ice Šetina nastajala je posve spontano i neplanirano. Razvijala se kao i njegov vlasnik, kako ga je život vodio. To je zbirka čovjeka kojega su svi koji su ga poznavali oslovljavali od milja Ico, jako rijetko Damir, i to sasvim prirodno zbog njegove uvijek vesele i pozitivne naravi. Kako je zavolio likovni svijet koji je upoznao preko svoga oca kroz suradnju s akademskim slikarom Zlatkom Pricom, kao svoju životnu profesiju odabrao je izrađivanje profesionalnog umjetničkog platna. Kroz posao uspio je sklopiti mnoga poznanstva s umjetnicima. S vremenom su se također polako sakupljale slike kao svojevrsni pokloni te se zbirka pomalo formirala u današnje okvire.

Izbor djela iz tog okvira moći će se u maloj dvorani Galerije Prica razgledati do 20. rujna.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.