Kožić i Zurovec o gradnji škole u Strmcu

14. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
374 Pregleda

Župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec održali su danas radni sastanak na temu gradnje škole u Strmcu kao i osiguravanja neometanog početka nastave za dio učenika Područne škole Strmec koja je u srpnju djelomično stradala u požaru. U ovom trenutku radi se na uklanjanju svih potencijalnih opasnosti i ograđivanju opožarenog dijela škole kako bi se djeci nemogućio pristup tom prostoru.

U požaru su uništene dvije učionice u desnom krilu škole te informatička učionica. Nagorjelo je krovište, izgorjeli su prozori, uništen je strop, a šteta ima i na parketima i zidovima. Lijevo krilo škole nije oštećeno pa će se u njemu nastava moći neometano odvijati dok će se najbolja lokacija za nastavu četiri razredna odjeljenja odabrati nakon temeljite analize, o čemu će roditelji i djeca biti pravovremeno obaviješteni.

Što se tiče gradnje nove škole zajednički je stav župana i svetonedeljskog gradonačelnika da je ona prioritet, pa se, sukladno tome, poduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi izgradnja škole krenula u najkraćem roku.

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.