Rokovo u Svetoj Nedelji i Galgovu

13. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
1.389 Pregleda

Nakon subotnje proslave Velike Gospe uslijedit će i blagdan svetog Roka kojega se posebno štuje u svetonedeljskom, ali i u samoborskom kraju.

Rokovo u župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, 352. po redu, slavit će se u nedjelju okupljanjem vjernika na misama u kapelici ovog sveca u 8, 11 i 19 sati. Središnje slavlje u 19 sati predslavit će župnik župe Goričan, velečasni Josip Drvoderić. Uvod u to bogoslužje bit će kratka procesija s kipom svetog Roka koja će u 19 sati krenuti od pastoralnog centra prema kapelici. Nakon ove euharistije bit će još procesija sa svijećama. Svijeće sa slikom sveca moći će se nabaviti prije svete mise kod kapelice. Sakrament ispovijedi, duhovni program i pobožnost bit će 35 minuta prije svake mise.

U samoborskom kraju Rokovo se svečanije slavi u župi Svetog Martina biskupa, u crkvi u Galgovu koja je posvećena svetom Roku. Tamo će u nedjelju također biti tri misna slavlja, u 9, 11 i 17 sati. Ono svečano, u 11 sati, predvodit će duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, prečasni Vlado Razum.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.