Potpora za eko projekte triju samoborskih udruga

12. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
338 Pregleda

Zagrebačka županija poznata je kao “zeleni prsten” oko grada Zagreba, a svoj doprinos u očuvanju tog statusa i prirode daju i brojne eko udruge i organizacije. Za 19 projekata Zagrebačka županija dodijelila im je 350.000 kuna.
Riječ je o akcijama čišćenja divljih odlagališta, uređenja protupožarnih puteva, okoliša i pješačkih staza, radionicama o recikliranju, akcijama sadnje cvijeća i stabala i slično. Popis svih projekata možete vidjeti na web stranici Zagrebačke županije.
Među 19 programa koji će se sufinancirati su i 3 sa samoborskog područja: gotovo 15 tisuća kuna dobit će Planinarska bratovština svetog Bernarda za uređenje planinarskih staza o kojima brinu, Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor dobit će 18,5 tisuća kuna za projekt Budi moja voda, a akcija Očistimo Hrvatsku od auto olupina Udruge Zelene stope bit će potpomognuta sa 8 tisuća kuna.
Inače, čak 12 posto površine županije, odnosno oko 40 tisuća hektara, zaštićena su prirodna područja. Koliko je priroda očuvana najbolje svjedoči činjenica da su upravo u Zagrebačkoj županiji brojne zaštićene životinjske vrste našle svoja staništa. Tako se već godinama na području županije gnijezdi najveća kolonija čigri u Hrvatskoj!

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.