Gajeva i Krležina u ljetnoj rekonstrukciji

12. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
477 Pregleda

Uz drugu, u tijeku je i treća faza rekonstrukcije Gajeve ulice u Samoboru. Prva etapa radova izvodila se od križanja sa Šmidhenovom do križanja s Milakovićevom ulicom, druga od tog križanja, pa do križanja s Ulicom Ilirskog pokreta, a treća etapa je potez od Ulice Ilirskog pokreta do rotora na križanju Gajeve, Kompareove i Krležine ulice. Cijela dionica Gajeve ulice trebala biti biti gotova do 1. rujna.

Jučer su, 11. kolovoza, započeli i konkretni radovi na obnovi Krležine ulice, od rotora kod Doma zdravlja do semafora na križanju Krležine, Hebrangove, Jelačićeve i Šmidhenove ulice. Prometovanje Krležninom bit će onemogućeno do 9. rujna. Obilazni pravci su kroz Voćarsku i Jelačićevu ulicu.

Zbog rekonstrukcijskih radova u Ulici Miroslava Krleže od sutra, 13. kolovoza, najvjerojatnije će biti zatvoren ulaz na “prednje” parkiralište samoborskog Doma zdravlja, gdje se danas, 12. kolovoza, još moglo parkirati jer cijela Krležina nije do kraja bila raskopana. Parkiranje će tijekom radova biti moguće sa “stražnje” strane ustanove. Glavni ulaz za pješake u Dom zdravlja također će biti zatvoren iz Krležine ulice i u ambulante će se moći ulaziti iz Ulice Ljudevita Gaja, preko puta bivše SAME.

Zbog zatvaranja Ulice Miroslava Krleže autobusne linije Samoborčeka i Autoturista za Rude i Braslovje, Smerovišće i Lipovec te za Slani Dol, Breganu, Grdanjce, Jarušje, Noršić Selo i Gornju Vas voze obilazno do završetka radova u Krležinoj.

Obilazna trasa za Breganu, Grdanjce, Jarušje, Noršić Selo i Gornju Vas je Autobusni kolodvor Samobor – Ulica grada Wirgesa prema Konzumu – Ulica bleiburških žrtava – Voćarska – Ulica Josipa Jelačića i dalje normalno trasom do Bregane odnosno drugih odredišta i obrnuto do Autobusnog kolodvora Samobor.

Obilazna trasa za linije prema Rudama, Braslovju, Smerovišću, Lipovcu i Slanom Dolu je Autobusni kolodvor Samobor – Wirgesova prema Konzumu – Ulica bleiburških žrtava – Voćarska – Jelačićeva – Šmidhenova i dalje normalno trasom do krajnjih odredišta. Na toj trasi uvedena je nova stanica kod Samoborske banke odnosno Dječje knjižnice u Šmidhenovoj ulici.

U povratku iz Ruda, Braslovja, Smerovišća, Lipovca i Slanog Dola autobusi umjesto Ulicom Josipa Jelačića prometuju Šmidhenovom, Hebrangovom, Ulicom bleiburških žrtava i Wirgesovom na Autobusni kolodvor Samobor. Nova stanica kod Samoborske banke odnosno Dječje knjižnice vrijedi i u povratku.

Iz Grada Samobora mole građane za strpljenje i razumijevanje te da se pridržavaju signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa u Gajevoj i Krležinoj ulici, ali i u ostalim zonama u kojima su u tijeku radovi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.