Županijska pomoć ostvarenju projekata prometne i komunalne infrastrukture te poduzetništva

11. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
216 Pregleda

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja 13 milijuna i 400 tisuća kuna nepovratnih sredstava za realizaciju projekata u prometu i komunalnoj infrastrukturi te za izgradnju i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora.

Kako je rekao župan Stjepan Kožić, svi gradovi i općine koji su prijavili projekte i ispunjavali kriterije natječaja, dobili su županijska sredstava, a ovih gotovo 13 i pol milijuna kuna konkretan je nastavak suradnje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem podizanja kvalitete života i ravnomjernog razvoja cijele županije.

Od tog iznosa najveći dio, i to 7 i pol milijuna kuna dodijeljen je za izgradnju prometne infrastrukture. Po milijun kuna dodijeljeno je za vodoopskrbu i zbrinjavanje otpadnih voda, dok je milijun i 200 tisuća kuna dodijeljeno za zbrinjavanje otpada. Za izgradnju infrastrukture i opremanje poduzetničkih zona i inkubatora izdvojena su 2 milijuna i 750 tisuća kuna.

Iz Županije ističu kako je iznos potpora za komunalnu infrastrukturu, unatoč korona krizi, ostao isti kao i prošle godine kao i da je na području Zagrebačke županije aktivno dvadesetak poduzetničkih zona u kojima posluju brojne domaće i strane tvrtke, a u čiju je izgradnju i opremanje Županija do sad uložila više od 50 milijuna kuna.

Rebalansom proračuna sredstva za infrastrukturu u poduzetničkim zonama povećana su za milijun kuna tako da je gradovima i općinama za tu namjenu u ovoj godini na raspolaganju još 750 tisuća kuna.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.