Suzbijanje komaraca zamagljivanjem u Samoboru i Svetoj Nedelji

11. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
1.279 Pregleda

U četvrtak, 13. kolovoza, od 5 do 7 sati, zagrebačka tvrtka Sanitacija provodit će adulticidni tretman suzbijanja komaraca na području Samobora omeđenog ulicama grada Wirgesa, Hrastinskom cestom, Domaslovcem, Ulicom Nikole Šubića Zrinskog, Gradnom, Ulicom Ante Starčevića, Bobovicom, Samoborskim Otokom, Savršćakom, Medsavama, Klokočevcem, Breganom, Samoborskom ulicom, Ulicom Bistrec, Ulicom Josipa Jelačića, Starogradskom, Langovom, Perkovčevom, Mirnovečkom, Gundulićevom, prostorom oko nekadašnje vojarne, Vugrinščakom, Perivojem, Cvjetnim naseljem te okolnim ulicama, javnim zelenim površinama, okolnim šljunčarama i jezerima, nizovima živica i grmolikog raslinja kroz grad, rubovima šuma na ovim područjima te područjima oko zapuštenih građevina.

Tretman će se provoditi sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje, s vozila u pokretu. U zoni gustog zelenila na pojedinim lokacijama koristit će se, prema potrebi, prijenosni uređaj za toplo ULV zamagljivanje. Prilikom suzbijanja bit će korišten insekticid, propisno registriran i dopušten za spomenutu namjenu rješenjem Ministarstva zdravstva.

Mole se pčelari na ovim područjima da poduzmu sve mjere zaštite svojih košnica, a građanima se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom u vrijeme odvijanja tretmana.

U slučaju nepovoljnog vremena tretman će se odgoditi za neki drugi termin.

I Grad Sveta Nedelja obavještva svoje stanovnike da će se dan poslije Samobora, u petak, 14. kolovoza, također u vremenu od 5 do 7 sati provoditi mjere suzbijanja odraslih komaraca na području Svete Nedelje i to na područjima javnih površina kao što su potoci i kanali, jezera, drvoredi i parkovi. Tretman suzbijanja komaraca obavit će tvrtka ID Eko iz Zagreba.

Detaljnu obavijest o tome pogledajte OVDJE

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.