Razrješenja i imenovanja u župama i samostanu

10. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
379 Pregleda

U drugoj polovici kolovoza doći će do nekih personalnih promjena u župama samoborskog i svetonedeljskog kraja.

Iz samoborske župe Svete Anastazije odlazi župni vikar Kristijan Tušek koji je ovdje proveo dvije godine. Odlukom nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića, imenovan je nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral mladih, za pastoral sportaša i koordinatorom dušobrižništva za studente u Zagrebu, a bit će i pastoralni pomoćnik u župi Svetog Ivana XXIII. pape u Dubravi. Na kapelansko mjesto velečasnog Tušeka dolazi mladomisnik Marko Nimac.

Nakon osam godina provedenih u Samoboru, župu Krista Kralja u Domaslovcu napušta župnik Branimir Budinski i odlazi u Gajnice, u župu Svetog Josipa Radnika. Na njegovo mjesto, za upravitelja župe, dolazi profesor Anto Pavlović, svećenik Družbe Isusove.

U svetonedeljske župe Blaženog Alojzija Stepinca za Bestovje, Novake i Rakitje i Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu, na mjesto župnog supsidijara dolazi velečasni Ivan Gretić.

Nakon kapitula Hrvatske franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda, do promjena će tijekom kolovoza doći i u samoborskom franjevačkom samostanu. Njega napušta dosadašnji ekonom samostana, fra Lucije Jagec, koji odlazi u Varaždin. U samostan dolazi fra Željko Janjić koji je u Samoboru već službovao. On će, nakon dolaska, od fra Nikole Vukoje preuzeti i dužnost gvardijana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.