Mladi Europljani u MTS-u

10. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
188 Pregleda

Sudionici Erasmus programa u Samoboru posjetili su prošlog petka, 7. kolovoza , Mali Tehnopolis Samobor koji se nalazi u prostoru bivše vojarne Taborec. Riječ je o projektu “Youth Competences” koji se odvija u okviru Erasmus+ programa, a usredotočen je na razvoj ključnih kompetencija mladih. U projektu sudjeluje 35 sudionika i njihovih voditelja iz čak sedam europskih zemalja koji unutar programa neformalnog obrazovanja razvijaju kreativnost i inovativnost kao dio osobnog razvoja te stvaraju preduvjete za vlastite poduzetničke pothvate.

Projektne aktivnosti provodile su se u Hostelu Samobor od srijede, 5. kolovoza, pa do danas, 10. kolovoza. Model za prezentaciju primjera dobre prakse i alat za kvalitetno učenje o inkubaciji, edukaciji i 3D tehnologijama, bio je upravo projekt Mali Tehnopolis Samobor. Sve sudionike na početku je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković koja je, između ostalog, istaknula značajnu ulogu MTS-a – uspješno provedenog EU projekta zasnovanog na modernim tehnologijama i inovativnosti. Nakon kratke informativne prezentacije ekonomskih pokazatelja Samobora te detaljnog prikaza prostora i usluga za korisnike MTS-a, za koje je bila zadužena Renata Razum iz Poduzetničkog centra Samobor, slijedilo je razgledavanje prostorija.

Sudionici su s posebnim zanimanjem razgledali opremu za 3D printanje i detaljno se informirali o mogućnostima koje nudi ovakav oblik tehnologije. Osim tehnološkog aspekta upućeni su i u opće uvjete ulaska u inkubator poduzetništva kao i pojedinosti o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.