Zagrebačka županija sufinancira liječničke specijalizacije

3. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
301 Pregleda

Zagrebačka županija osigurala je milijun i 350 tisuća kuna Domu zdravlja Zagrebačke županije za financiranje 9 specijalizacija i to tri iz pedijatrije, tri iz ginekologije, dvije iz radiologije i jednu iz fizikalne medicine. Sredstva će se koristiti za troškove plaća i ostalih naknada doktora medicine za vrijeme specijalističkog usavršavanja. Ovo je jedna u nizu mjera koju Zagrebačka županija provoditi kako bi osigurala kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu na svom području.

Inače, Zagrebačka županija u ovoj je godini osigurala je 2 milijuna i 600 tisuća kuna s ciljem zadržavanja liječnika u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Županija. Uz već spomenute specijalizacije, planira se i subvencija kamata na stambene kredite, subvencija troškova stručnog usavršavanja i doškolovanja i subvencije za popunjavanje deficitarna mjesta u mreži javne zdravstvene službe.

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.