Poginuo pješak na “betonki”

3. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
1.484 Pregleda

Nakon što smo u subotu ujutro na našoj Facebook stranici i u radijskom programu objavili da je u samo nekoliko dana na našim samoborskim prometnicama smrtno stradala još jedna osoba, u međuvremenu je utvrđen najveći dio okolnosti pod kojima se u noći s petka na subotu, točnije u petak, 31. srpnja, oko 23 sata, na Betonskoj cesti između Samobora i Svete Nedelje dogodila prometna nesreća u kojoj je poginuo pješak na kojega je naletjelo jedno vozilo.

Kako nas je jutros, u redovitom policijskom izvješću u našem programu, izvijestio službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu, Tomislav Vukić iz Policijske postaje Samobor, 28-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom iz smjera Samobora prema Svetoj Nedelji, prednjim bočnim desnim dijelom svog automobila naletjela je na 62-godišnjeg pješaka koji se nije kretao uz lijevi rub kolnika, nije bio osvijetljen, a na sebi nije imao ni reflektirajući prsluk. Pri tom naletu 62-godišnji pješak smrtno je stradao, ma 28-godišnja vozačica je s vozilom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena na području Policijske postaje Zaprešić u mjestu Ivanec Bistranski gdje je uočeno da osobni automobil Peugeot 207 zagrebačkih registarskih oznaka imao vidljiva oštećenja. Protiv vozačice je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći stradalom.

Kako bi se utvrdile sve točne okolnosti ove prometne nesreće Policijska uprava zagrebačka moli svjedoke da im se jave na broj telefona 6530 870 ili 192. Te je noći, naime, preko društvenih mreža nekoliko vozača ukazalo na osobu koja se kreće “betonkom” pod sumnjom da je pod utjecajem alkohola jer je, kako su navodili, teturala.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.