“Langovci” u nominaciji za Globalni tjedan obrazovanja

3. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
236 Pregleda

Edu Balkan, platforma koja okuplja djelatnike škola s područja cijele regije, kao službeni partner za prostor Balkana, dobio je priliku nominirati 10 škola za Globalni tjedan obrazovanja koji počinje 5. listopada ove godine. Birat će se po 20 škola u okviru svake od tema, odnosno 100 škola iz cijelog svijeta.

Pet je tema: Izgradnja programa za povećanje zapošljivosti, preduzetništva i životnih vještina, Upotreba tehnologije, Promoviranje znanosti o učenju i poučavanju, Unapređenje suradnje s roditeljskom zajednicom i Fokusiranje na dobrobit – blagostanje.

Osnovna škola Milana Langa iz Bregane ušla je u uži izbor, među 10 škola koje je nominirala Edu Balkan i to na temu Unapređenje suradnje s lokalnom zajednicom. Organizator će u idućim danima odabrati dvije od 10 nominiranih škola.

Što se “Langovaca” tiče, prijavljeni su brojni njihovi projekti na lokalnoj razini – Srijedom navečer u Bregani, Knedlijada i likerijada, Večer lampiona, predavanja, radionice, sportski susreti i tako dalje.

Pobjednik ovog Globalnog tjedna obrazovanja dobit će novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća dolara, drugoplasirani 3 tisuće dolara, a treće mjesto donosi novčanu nagradu u iznosu od dvije tisuće dolara.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.