Otkazano bistričko hodočašće

1. kolovoza 2020.
Komentari isključeni
604 Pregleda

Tradicionalnog ljetnog samoborskog hodočašća triju župa na Mariju Bistricu ove godine neće biti. Dugi niz godina hodočastilo se 3. kolovoza, a pješaci bi na put kretali dva dana ranije. Zadnjih se godina hodočašće prilagođavalo danima vikenda kada su ljudi slobodniji i lakše se mogu organizirati i krenuti put najvećeg nacionalnog marijanskog svetišta u Hrvatskoj. Uveden je i Put svjetla bistričkom kalvarijom. Ove je godine, pak, na put hodočašću, stala epidemija koronavirusa.

No, svoju vjeru prema Bogu i Majci Božjoj svi će vjernici moći iskazati u srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, na svečanoj euharistiji u 19 sati u Parku domovinske zahvalnosti. Zbog COVID-a 19 neće biti tradicionalne gradske procesije prije mise.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.