Zapošljavanje pomoćnika u nastavi

29. srpnja 2020.
Komentari isključeni
426 Pregleda

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza.

Javni poziv možete pronaći OVDJE

Projekt “Prsten potpore” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. U Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu u razdoblju od 2017. do 2021. godine iz fonda odobreno nepovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8 milijuna i 850 tisuća kuna iz proračuna osigurala Zagrebačka županija.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme, minimalno na 20, a maksimalno na 35 sati tjedno.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2020./2021. i provode selekciju kandidata. Između ostalih to su i Osnovna škola Sveta Nedelja koja ima potrebu za 10 pomoćnika u nastavi, a Osnovna škola Vladimira Deščaka za njih četvero. Za samoborske osnovne škole nadležan je Grad Samobor kao njihov osnivač i on se brine kako bi osigurao potreban broj pomoćnika u nastavi. Od samoborskih srednjih škola, koje su u nadležnosti Županije, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iskazala je potrebu za dva pomoćnika, a Srednja strukovna škola za jednim stručno-komunikacijskim posrednikom.

Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete Javnog poziva, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Projekt “Prsten potpore” u Zagrebačkoj županiji provodi se šestu godinu uzastopce i omogućuje učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, u redovitoj nastavi i u izvanučioničkim aktivnostima.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.