Smrtno stradao mladi vozač

29. srpnja 2020.
Komentari isključeni
9.127 Pregleda

Kako nas je jutros u redovitom radijskom Policijskom izvješću obavijestio službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu, Tomislav Vukić iz Policijske postaje Samobor, u jednoj od tri jučerašnje prometne nesreće na našem području, jedan mladi vozač je teško stradao i danas, nažalost, izgubio život na Odjelu intenzivnog liječenja Kliničke bolnice Sestre milosrdnice.

Do prometne nesreće došlo je oko 19 sati i 55 minuta na Hrastinskoj cesti gdje je 21-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Hrastinskom cestom kroz Samobor u smjeru zapada.
Dolaskom do kućnog broja 49 nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila osobinama i stanju ceste te je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika pri čemu je automobilom udario u stup javne rasvjete i preventivni radar i pritom zadobio teške tjelesne ozljede uslijed čega je danas i preminuo.

Od početka ove godine, prema podacima Policijske postaje Samobor, pogoršano je stanje sigurnosti u cestovnom prometu na našem području pa će policajci nastaviti provoditi pojačani nadzor na prometnicama. U svakodnevnim akcijama osobito će nadzirati poštivanje prometnih propisa i usmjeriti pozornost na tzv. četiri ubojice u prometu, a to su vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnih pojaseva vozača i putnika te nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

(fotografija: slušateljica)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.