Od međunarodnog do lokalnog sporta

29. srpnja 2020.
Komentari isključeni
259 Pregleda

Sportske teme ovog Športofona bile su široko disperzirane, od međunarodne do lokalne razine.

S nogometom smo započeli, ali i završili emisiju. Na početku smo govorili o aktualnom trenutku u ligaškim nadmetanjima na razini naše države, najprije o prvoligaškom nogometu, a potom o skorašnjim prvenstvenim niželigaškim natjecanjima u kojima sudjeluju momčadi sa samoborskog i svetonedeljskog područja. Na kraju emisije nogometu smo se vratili kroz najavu novog prvenstva u HNL-u, uz osvrt na nastupe naših klubova u europskim kupovima.

Športofon je bio obilježen i košarkom, odnosno izvlačenjem natjecateljskih brojeva za novo prvenstvo u Prvoj muškoj ligi, kao i presjekom rezultata mladih samoborskih sportaša u motokrosu i atletici.

Na međunarodnoj sceni dotaknuli smo se ždrijeba Svjetskog rukometnog prvenstva koje bi se u siječnju 2021. godine trebalo igrati u Egiptu, a potom i novih otkazivanja velikih svjetskih teniskih turnira zbog epidemije koronavirusa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.