Suzbijanje legla komaraca

27. srpnja 2020.
Komentari isključeni
250 Pregleda

Tvrtka Sanitacija iz Zagreba u srijedu, 29. srpnja, obavljat će peti larvicidni tretman suzbijanja komaraca postavljanjem granula uz potoke i vode stajaćice na području Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u bivšoj vojarni, kanal uz prometnicu i uz staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Klokočevcu i Bobovici, kanal uz Ulicu grada Wirgesa, kanali u Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku, močvarište i potok u Lugu u blizini crkve, obalni pojas jezera u Bobovici na Trebežu u Vrbovcu, potoci i močvarišta uz potok Gradnu, cijeli vodotok Gradne kroz grad, obalni pojas šoderica u Otoku i Savršćaku, vodotok Gradne u Rudarskoj dragi i Hamoru, vodotok kroz Malu Rakovicu te zapuštene građevine u gradu.

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje. U slučaju loših vremenskih uvjeta tretman će biti odgođen.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.