Najnovije
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)
Jedna novozaražena osoba u Samoboru (5. kolovoza 2020. 11:37)
Slavimo u zahvalnosti (5. kolovoza 2020. 11:08)

Camerata Cantilly ponovno počastila samoborsku publiku

21. srpnja 2020.
Komentari isključeni
366 Pregleda

Camerata Cantilly po četvrti je puta održala promenadni koncert na Trgu Matice hrvatske u Samoboru, u petak 17. srpnja. Pod već poznatim naslovom Camerata Cantilly Open Air, koncert je ove godine protekao u ponešto drugačijim ‘tonovima’ zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusom.

Ansambl je nastupio u smanjenom sastavu pod vodstvom umjetničkog voditelja Camerate Cantilly, klarinetista Mihaela Paara, a uz skladbe Webera i Pleyela, glavninu repertoara ispunila su djela Ludwiga van Beethovena u prigodi 250. obljetnice rođenja velikog majstora iz Bonna te nekolicina kraćih skladbi u obradama za dva klarineta.

Svako izdanje Cameratinog Open Air koncerta lišeno je ozvučenja i scenskih dodataka pa djeluje vrlo jednostavno i prirodno, i iako pomno razrađeno, pomalo improvizatorski. Postavljanje ‘pozornice’ te ‘gledališta’ realiziraju sami glazbenici, pozdravljajući pritom gledatelje i pozivajući radoznale prolaznike, a zahvaljujući prekrasnom ambijentu središnjeg dijela Trga Matice hrvatske, njegovom zelenilu, prozračnosti i zvukovima, dolazi do posebne interakcije izvođača i publike inače nesvojstvene kontroliranim uvjetima koncertnih dvorana. To je, međutim, ujedno i manjkavost koja je ovoga puta došla do izražaja jer je netom prije završetka koncerta započela kiša te ga ponešto skratila.

Ipak, najveći je dio programa odsviran na zadovoljstvo gledatelja koji su odgovorno držali distancu na jednom od malobrojnih koncertnih događanja ove godine u našem Gradu. Valja istaknuti da je koncert održan uz potporu Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava (HUZIP),  a kao i svih ovih godina poseban je obol dala. Zdenka Paar, tajnica Ansambla realiziravši cijelu administrativnu pripremu kao i koordinaciju samog događaja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.