Mjesto za sebe pronašlo 48 mladih osoba!

17. srpnja 2020.
Komentari isključeni
614 Pregleda

Završna konferencija za medije o EU projektu “Mjesto za nas” održana je danas u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Samobor.

“Kroz ovaj se projekt 48 mladih osoba u dobi od 15 do 25 godina osposobljavalo za hotelskog pekara, a po završetku ovog besplatnog osposobljavanja, polaznici su stekli vrhunska znanja i vještine u svrhu lakšeg zapošljavanja” – naglasio je voditelj projekta Nikola Glibo, rekavši kako se već dvoje sudionika projekta zaposlilo te je izrazio da će mjesto za sebe na tržištu rada naći i ostali, unatoč trenutnim problemima hotelijerstvu i turizmu zbog koronavirusa. S obzirom na trenutne okolnosti diplome sudionicima projekta danas nisu uručen već će im biti poslane poštom.

Projekt je vrijedan 655 tisuća kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je uspješno provelo Pučko otvoreno učilište Samobor u partnerstvu s Pekarnicom Zemljič, stručnim suradnicima iz područja ugostiteljstva i turizma, kao i stručnim službama Odjela za društvene djelatnosti u Gradu Samoboru.

Vlasnica Pekarnice Zemljič, Renata Kruhan rekla je kako joj je jako drago što je sudjelovala u ovom projektu tijekom kojeg se susrela s puno mladih ljudi koji nemaju nikakvu završenu školu, ali bili su voljni učiti i slušati savjete te je ovo za njih bila prilika da rade nešto korisno te se osjećaju važnim i potrebnim.

Svim sudionicima i partnerima u projektu zahvalila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Jelena Vojvoda, a završnoj su konferenciji uz djelatnike POU Samobor i vlasnicu Pekarnice Zemljić Renatu Kruhan, nazočili i pročelnik Juro Horvat te ravnateljice Samoborskog muzeja i Gradske knjižnice Samobor, Nikolina Puljić Glasnović i Mirjana Dimnjaković.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.