Najnovije

Osam novih vozila za Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije

16. srpnja 2020.
Komentari isključeni
424 Pregleda

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je danas u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost 4 vozila hitne medicinske pomoći i 4 vozila za sanitetski prijevoz iznosi 3 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još 4 vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika, 2 vozila idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postat dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina, Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.
Od 2014. godine do danas Zagrebačka županija nabavila je 64 nova vozila za potrebe Zavoda, ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna, a financira se i nadstandard hitne medicinske pomoći i to po jedan T1 tim u Svetom Ivanu Zelini, Ivanić-Gradu, Zaprešiću i Samoboru, za što je u ovoj godini osigurano 2,5 milijuna kuna.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.