Dvoje novozaraženih i devetero izliječenih u Zagrebačkoj županiji

16. srpnja 2020.
Komentari isključeni
921 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evdentirana su dva nova slučaja zaraze, jedan u Svetoj Nedelji i jedan u Svetom Ivanu Zelini. Jedna osoba je izliječena u Svetoj Nedelji, a osam u Zaprešiću. Tako je na području Zagrebačke županije trenutno aktivno 57 slučajeva, od kojih je 15 u Samoboru, a četvero u susjednoj Svetoj Nedelji.

Od početka pandemije evidentirano je 212 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 146 osoba, a 9 ih je preminulo.

Podaci koje svakodnevno u isto vrijeme objavljuje Zagrebačka županija odnose se na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:
Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te u Ispostavi Sv. Ivan Zelina

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 1 izliječena osoba u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te 8 izliječenih u Ispostavi Zaprešić

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.