U Samoborskom muzeju uređena nova suvenirnica

15. srpnja 2020.
Komentari isključeni
281 Pregleda

Novost u Samoborskom muzeju je suvenirnica. Nalazi se u prizemlju muzeja, a od suvenira se nude magneti, puzzle i memory karte s motivima Samobora, platnene vrećice i majice s motivima Ferde Livadića, razglednice i drugi predmeti.

U jednom kutku novouređene suvenirnice, prije ili poslije obilaska muzeja, posjetitelji mogu popiti kavu ili čaj te čitati novine ili knjigu.

Samoborski muzej je tijekom ljeta za djecu priredio zanimljive besplatne radionice. Svakog četvrtka do konca kolovoza, od 17 do 18 sati, održava se radionica Mali arheolozi tijekom koje djeca u pješčaniku pored muzeja pronalaze razne predmete.

Svakog petak, subote i nedjelje od 10 sati ispred muzeja održavaju se i radionice o izradi igračaka, odjeće, recikliranja…

Sudjelovanje je besplatno, a svaki sudionik dobiva poklon bon za kupnju sladoleda u slastičarnici Nebi.

Radionice se provode u sklopu projekta “Ljeto u Samoboru”, a kojeg organizira Turistička zajednica Samobor u suradnji sa Samoborskim muzejom, POU Samobor i Gradskom knjižnicom Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.