Najnovije

Petero nagrađenih je iz Samobora

14. srpnja 2020.
Komentari isključeni
272 Pregleda

Dodijeljene su županijske nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2019. godinu. Nagrada za životno djelo „Rudolf Perešin“ koju dodjeljuje Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije ove je godine pripala Evici Šajgo, učiteljici tehničke kulture u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Velikoj Gorici.

Petero nagrađenih je iz Samobora. Godišnje nagrade zaslužili su Zlatko Matičić iz Radiokluba „Tule i Vužić“ i Janko Radigović iz Hrvatskog robotičkog saveza. Povelje Zajednice tehničke kulture dobili su Nikola Škeva i Leonardo Klišanić koji su pod mentorstvom profesora Ivana Vlainića iz Srednje strukovne škole Samobor osvojili prvo mjesto na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi.

I Krešimir Butorac je dobio Povelju, jer dobitnik je zlatne medalje na Međunarodnom sajmu inovacija IENA, a mentor mu je također bio profesor Ivan Vlainić.

Više poslušajte u današnjem Ritmu grada od 17 sati, kada ćemo govoriti i o gradnji Centra tehničke kulture u Samoboru, a koji je planiran na prostoru igrališta u Langovoj ulici.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.