Dvoje novooboljelih od koronavirusa u Samoboru

11. srpnja 2020.
Komentari isključeni
1.302 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evidentirano je 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Dva nova slučaja zabilježena su u ispostavama Samobor i Jastrebarsko, a po jedan u Svetoj Nedelji i Vrbovcu. Preminula osoba je iz Svete Nedelje.

U Samoboru je trenutno 14 oboljelih, a u Svetoj Nedelji troje. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 56 slučajeva. Od početka epidemije do sada ukupan broj oboljelih je 199, izliječeno je 135 osoba, a 8 ih je preminulo.

Iz Županije napominju kako se podaci koje svakodnevno objavljuju u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po jedan novi slučaj u Ispostavi Samobor za područje Svete Nedelje te u Ispostavi Vrbovec, po dva nova slučaja u ispostavama Samobor i Jastrebarsko

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za umrle – jedna osoba je preminula 9.7. (Ispostava Samobor za područje Svete Nedelje)

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.