Najnovije

Osmaši danas biraju srednje škole za upis

8. srpnja 2020.
Komentari isključeni
350 Pregleda

Pred osmašima je donošenje važne odluke jer danas započinje odabir srednjih škola kroz sustav upisi.hr. Na području Samobora učenici imaju priliku birati između tri srednje škole, a to su: Gimnazija Antuna Gustava Matoša, koja u četverogodišnji program opće gimnazije planira upisati 72-dvoje učenika, Srednja strukovna škola mjesta ima za 130 učenika, a nudi čak 9 strukovnih zanimanja, dok Ekonomska trgovačka i ugostiteljska škola u 5 zanimanja planira upisati 120 učenika. Također, Glazbena škola Ferdo Livadić do sutra nudi ispunjavanje online upisnica na svojim web stranicama za njihove srednjoškolske programe, kao i programe u predškoli, osnovnoj glazbenoj školi i pripremnom programu.
Srednja strukovna škola Samobor u četverogodišnje programe obrazovanja za tehničara za računalstvo i tehničara za mehatroniku upisuje po 26 učenika, a u trogodišnje programe vozač motornog vozila 24-ero učenika, frizer, kozmetičar, automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater i elektromehaničar po 13 učenika.
Ekonomska trgovačka i ugostiteljska škola u četverogodišnji program ibrazovanja za ekonomiste i hotelijersko – turističke tehničare upisuje po 48 učenika, a u trogodišnje programe za kuhara upisuje 12 učenika, dok u programe za konobara i slastičara upisuje po 6 učenika.
Sve informacije objavljene su na web stranicama samoborskih srednjih škola.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.