Najnovije

30 milijuna kuna za uređenje prometnica

8. srpnja 2020.
Komentari isključeni
1.370 Pregleda

Kako javljaju iz Grada Samobora danas je održan kratak obilazak tri trenutno najveća gradilišta na području grada Samobora.

Predvođeni zamjenikom gradonačelnika Željkom Stanecom, u obilasku su sudjelovali predsjednik Gradskog vijeća, resorni gradski pročelnici, tehnički direktor Komunalca te članovi Kolegija gradonačelnika, gradskog savjetodavnog tijela.

Obilazak je počeo pregledom rekonstrukcije ceste Smerovišće – Lipovec, zatim su se spustili do Perivoja u obilazak rekonstrukcije ulice Ante Starčevića, a obilazak se završio pregledom najopsežnijeg projekta, rekonstrukcije ulice Dobriše Cesarića u gradskoj četvrti Podložnice. Ukupna vrijednost radova na navedene tri lokacije iznosi približno 8.500.000,00 kuna, a radovi će biti privedeni kraju tijekom kolovoza.

“Iz godine u godinu, Grad Samobor ljetne mjeseci koristi kako bi se izvelo što više radova na lokalnim prometnicama, vodeći pritom računa da se radovi izvode podjednako u svim dijelovima” – ističi iz Grada Samobora i naajvljuju da je ovo tek uvertira u sljedeći obilazak, jer već sljedećeg tjedna počinju radovi u samom centru grada (Ulica Ljudevita Gaja, Ulica Miroslava Krleže) te skorašnji radovi u Ulici Mirka Kleščića i Ulici Josipa Milakovića. Krajem kolovoza počinju i radovi u ruralnom dijelu; Rakov Potok, Rude – Braslovje – Prekrižje, Bukovje – Kotari, Konščica, Galgovo – Sveti Martin pod Okićem.

Ukupna ljetna ulaganja u navedene prometnice iznosit će približno 30 milijuna kuna.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.