Najnovije

U Samoboru počela Ljetna škola znanosti i tehnologije

7. srpnja 2020.
Komentari isključeni
502 Pregleda

Samoborska ljetna škola znanosti i tehnologije započela je s aktivnostima. Škola se odvija u parku na Trgu Matice hrvatske, a u slučaju kiše u maloj dvorani Galerije Prica i traje do 11. srpnja.

U Ljetnoj školi znanosti i tehnologije svaki dan sudjeluje 60-ero djece osnovnih škola podijeljene u tri grupe sukladno epidemiološkim preporukama. Cilj škole je dati djeci mogućnost upoznavanja s različitim aspektima STEM obrazovanja s posebnim naglaskom na istraživačke pokuse, praktična znanja i vještine. Teme ovaj puta obuhvaćaju optiku, pripreme astronauta za svemirska putovanja, veličanstveno otkriće Andrije Mohorovičića, gravitacijske valove crnih rupa, mračnu stranu Mjeseca i leteće mašine od Leonarda da Vincija do suvremenih dronova.

Ova ljetna škola dio je programa Mohorovičić kojeg izvodi udruga SURLA u suradnji s doc. dr. sc. Daliborom Paarom uz podršku Grada Samobora, POU Samobor, Hrvatskog fizikalnog društva i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj ovog programa je jačanje suvremenog europskog znanstvenog obrazovanja na svim razinama u Samoboru. Daljnji cilj ovih aktivnosti je jačanje suradnje svih zainteresiranih dionika i alociranje dostupnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Time se planira dati snažan doprinos kvaliteti života u Gradu Samoboru i učvrstiti ga kao destinaciju kulturno-povijesnih sadržaja i suvremenog obrazovanja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.