Najnovije

4 nova slučaja zaraze u Zagrebačkoj županiji

6. srpnja 2020.
Komentari isključeni
2.052 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od jučer do danas evidentirano je 5 novih slučajeva zaraze kornavirusom na području naše županije. Četiri novooboljele osobe su s područja Zaprešića, a jedna s područja Velike Gorice.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 54 slučaja, od kojih je trinaestero u Samoboru, jer jedna je osoba preminula i to još 1. srpnja, a o tome je Zavod za javno zdravstvo izvijestio danas. U susjedno Svetoj Nedelji trenutno su tri osobe oboljele od koronavirusa.

Od početka epidemije na području Zagrebačke županije evidentirano je ukupno 186 oboljelih osoba, 125 ih je ozdravilo, a sedam ih je preminulo.

Županijski Zavod podatke objavljuje do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 4 nova slučaja u ispostavi Zaprešić i 1 novi slučaj u ispostavi Velika Gorica

*također promjena je u tablici umrli u ispostavama Samobor, Velika Gorica i Jastrebarsko – radi se pacijentima koji su umrli u bolnici u Zagrebu 1. i 2. srpnja

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.