Četiri nova slučaja zaraze u Zagrebačkoj županiji

4. srpnja 2020.
Komentari isključeni
1.755 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom i to tri na području Zaprešića i jedan na području Velike Gorice. Trenutno je na području naše županije koronavirusom zaraženo 46 osoba, od kojih je 14 u Samoboru, dvije u Svetoj Nedelji, osam u Zaprešiću, sedam u Jastrebarskom, devet u Velikoj Gorici, a po dvije osobe u Dugom selu, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini. Od početka epidemije na području Zagrebačke županije ukupno je evidentirano 175 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 3 nova slučaja u ispostavi Zaprešić i 1 novi slučaj u ispostavi Velika Gorica.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.