DIP objavio kako će glasati birači zaraženi koronavirusom

3. srpnja 2020.
Komentari isključeni
385 Pregleda

Tko će iduće četiri godine predstavljati naše interese u Hrvatskom saboru odlučit će birači dolazeće nedjelje, 5. srpnja. Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a svi birači morat će se pridržavati epidemioloških mjera. Glavna je održavanje razmaka od metra i pol, a preporuka je i da birači sa sobom ponesu kemijsku olovku te da nose masku. Svi birači koji imaju repiratorne teškoće ili temperaturu, na birališta mogu ako se prethodno konzultiraju sa svojim liječnikom.

Prema novoj uputi DIP-a, objavljenoj na njihovim mrežnim stranicama, osobe koje su zaražene koronavirusom moći će glasati, ali tako da će ispred prosotrije u kojoj se nalaze, umjesto njih, ali po njihovoj uputi, glasački listić ispuniti osoba od povjerenja. Naime, birač kojem je dijagnosticirana zaraza ne smije imati neposredan kontakt sa članovima biračkog odbora niti sa glasačkim listićem.

Uz strogo pridržavnaje epidemioloških mjera od kuće će glasati i osobe u samoizolaciji koje su o tome obavijestile birački odbor. Birači koji će na dan izbora biti u samoizolaciji, glasuju ispred ulaza stana ili kuće u kojem im je prebivalište i pritom obavezno nose masku za nos i usta.

Kontakti Gradskog izbrnog povjerenstva grada Samobora su 33 78 190 ili 3378 194, a e- mail adresa je gip.samobor@izbori.hr.

U Samoboru je oko 29 000 birača, a glasat će na ukupno 72 biračka mjesta. Glasati se može uz predočenje važeće osobne iskaznice ili drugog valjanog dokumenta. Iz MUP-a su obavijestili kako za vrijeme glasanja građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka ove godine, kad je u Hrvatskoj proglašena epidemija.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.