Najnovije

Pumptrack u Svetoj Nedelji

1. srpnja 2020.
Komentari isključeni
2.985 Pregleda

U Svetoj Nedelji uskoro se otvara i prvi pumptrack poligon ovog tipa u Hrvatskoj. Svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec sa zamjenicom Marijom Hršak i stručnim suradnicima posjetio je danas područje jezera Orešje, na kojemu je pri kraju izgradnja novog suvremenog pumptrack poligona. Riječ je o sportskom objektu sastavljenom od zaobljenih izbočina i zavoja, koji su ritmički povezani u kružnu cjelinu.

Gradonačelnik Zurovec istaknuo je kako je upravo široka primjena ovog objekta njegova najveća prednost: “Ove staze popularne su diljem svijeta i Grad Sveta Nedelja ponovno je odlučio biti pionir i dovesti pumptrack u Hrvatsku. Na ovaj način dodatno ćemo oživjeti područje oko jezera Orešje koje naši građani svakodnevno koriste. Poligon može korisititi svakom tko se želi zabaviti ili poraditi na fizičkoj formi, no naglasio bih da je korištenje na vlastitu odgovornost jer je sigurnost uvijek prioritet.”

Ovaj asfaltni poligon primjeren je za sve veličine bicikala, rola, koturaljki i romobila te je namijenjen svim generacijama, bez obzira na njihovo predznanje i iskustvo. Za kretanje po poligonu biciklisti ne trebaju nužno okretati pedale, već se kreću pomicanjem tijela gore i dolje, otkud i potječe naziv “pumptrack”. Izgradnjom ovog sportskog objekta revitalizirat će se područje oko jezera Orešje, a Grad Sveta Nedelja dobit će još jednu lokaciju koja će privlačiti njegove stanovnike, ali i zaljubljenike u ekstremne sportove iz drugih dijelova Hrvatske.

Hrvoje Šepić, direktor tvrtke HD NAVIGATIO, koja je izvođač pumptrack staze, izrazio je zadovoljstvo time što je Grad Sveta Nedelja prepoznao ovaj sportski objekt kao dodatnu vrijednost koja podiže kvalitetu života njegovih građana: “Živio sam na ovom području i za mene ovaj projekt ima emotivnu notu. Nadam se da će i ostali gradovi prepoznati višestruke prednosti ove sportske infrastrukture i slijediti primjer Svete Nedelje. Prema iskustvima dosadašnjih korisnika diljem Europe, ovaj se prostor pokazao kao odlična prilika za druženje svih dobnih skupina, kako profesionalaca, tako i sportskih entuzijasta.”

Pumptrack poligoni namijenjeni su i najmlađim korisnicima te ispunjavaju najviše europske sigurnosne standarde za vanjska igrališta i igrališta na otvorenom prostoru. Zbog svoje asfaltne vozne površinu iznimno su postojani i sigurni za uporabu u svim vremenskim uvjetima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.