Najnovije

Dva HSS-ova aduta na listi Restart koalicije u 7. izbornoj jedinici

1. srpnja 2020.
Komentari isključeni
2.882 Pregleda

U 7. izbornoj jedinici na listi RESTART koalicije nalaze se dva kandidata HSS-a, predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak te gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Zašto u nedjelju, 5. srpnja glasati za kandidate HSS-a?

HSS je stranka koja se zalaže za obnovu republike, njenih temelja, prije svega razorenih institucija, za republiku solidarnosti, socijalne kulture, republiku u kojoj se svaki rad vrednuje tako da omogućava dostojanstven život obitelji. Za republiku u čijem su središtu djeca, stariji, bolesni i sve ranjive skupine. HSS je beskompromisna stranka u borbi za ljudska prava, za jednakost bez obzira na spol, vjeru, ideologiju, boju kože, a protiv svake diskriminacije, kažu spomenuti kandidati.

No, jedna od najvećih i najtežih zadaća HSS-a u idućemu razdoblju je borba protiv korupcije, prije svega one političke, majke svih korupcija.

Inzistirat ćemo ponajprije na temeljitoj reformi školstva, pravosuđa kao rak-rane hrvatske države i društva, izbornog zakonodavstva, državne uprave i lokalne samouprave, na uspostavi kriterija čiji su temelji talent i obrazovanje, a ne podobnost i partijska knjižica. Osnovne pretpostavke za demografsku obnovu, zaustavljanje iseljavanja i povratak iseljenih su uspostavljanje moralnih normi, pokretanje zapostavljene proizvodnje, pogotovo prerađivačke industrije i poljoprivredne proizvodnje, koja može i mora stvarati suficit, čuvajući okoliš prema kojem se sve češće ponašamo maćehinski, najavljuju Krešo Beljak i Tomislav Boljar.

Piše: Ivana Tomić

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.