Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak u utrci za novi saborski mandat

30. lipnja 2020.
Komentari isključeni
1.795 Pregleda

U svom dosadašnjem četverogodišnjem radu u Hrvatskom saboru Krešo Beljak najviše je govorio o decentralizaciji kao preduvjetu za razvoj Hrvatske. To zapravo znači da bi lokalnoj zajednici ostalo više novca na raspolaganju, a manje bi ga odlazilo u državne ruke. U praksi bi bilo više novca za razvoj gradova i općina, te za bolji životni standard građana.

Često je za saborskom govornicom Beljak spominjao Samobor kao primjer da građani u Hrvatskoj mogu živjeti i drugačije. I dalje smatra da županije u Hrvatskoj treba ukinuti.

Beljak je neprestano naglašavao da je tzv. Zakon o porijeklu imovine prioritet HSS-a. Govoreći o tom Zakonu upitao je zašto bi nekome bio problem da mu se provjeri imovina ako je stečena na legalan način? Prošle godine HSS je uputio Vladi i Saboru Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine, no odbijen je.

Krešo Beljak je beskompromisni borac za prava svakog čovjeka i smatra se najvećim “fajterom” na hrvatskoj političkoj sceni.

U Saboru je tijekom proteklog mandata govorio 125 puta, pa iako se to možda ne čini mnogo, činjenica je da su njegove saborske rasprave uvijek popraćene sa priličnim zanimanjem javnosti. Vlast bi, prema njegovom uvjerenju, trebala biti sluga naroda, a ne svrha sam sebi.

Beljak smatra da je digitalizacija put prema većoj transparentnosti, a govoreći o digitalizaciji u Saboru je kazao kako bi ona značila 20 tisuća uhljeba manje.

Puno je puta naglašavao da ne možemo biti svoji na svome ako jedemo uvoznu hranu, i ako će nam šumama i vodama gospodariti stranci.

U utrku za novi četverogodišnji saborski mandat Krešo Beljak kreće na listi RESTART koalicije broj 19, i to s druge pozicije.

Piše: Ivana Tomić

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.