Još dvije osobe zaražene koronavirusom u Samoboru

30. lipnja 2020.
Komentari isključeni
523 Pregleda

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas do 11 sati evidentirana su dva nova slučaja zaraze kornavirusom. Obje zaražene osobe su s područja Samobora pa je trenutno u našem gradu jedanaest oboljelih od COVID-a 19. Što se novozaraženih tiče, riječ je o slučaju zaraze borvakom u Austriji. Ni do jedog novog slučaja oboljenja od koronavirusa na području Samoboru nije dosad došlo lokalnom trasmisijom virusa – izvijestio nas je Gradski stožer Civilne zaštite.

Od početka epidemije na području Zagrebačke županije evidentirano je 158 oboljelih osoba, izliječeno je 125 osoba, a četiri su preminule.

Napomena: Podaci koje Zagrebačka županija svakodnevno objavljuje u isto vrijeme odnose se na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.
Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 2 nova slučaja u ispostavi Samobor

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.